Hevoset.

Kuva: Christa Matikainen

tamma
Heman Höpöheinä
”Hippu”

Suomenhevonen, s. 2004
Koulutustaso: HeA, re 90
Säkä: n. 153 cm
Väri: punarautias läsillä
 
Hippu on monitoimiheppa vailla vertaa! Sillä on toisinaan itsepäisyyskiukkupäiviä ja toisinaan hankkiutuu syliin rapsuteltavaksi. Hippu on vahvaluonteinen mutta todella kiltti hevonen joka sopii erikokoisille ja tasoisille ratsastajille. Se on kaunis ja luottohevonen jolla on todella leveä selkä missä on ihanaa matkustaa kuin keinuhevosen kyydissä!
 
Hippu pitää eniten maastoilusta ja esteiden hyppäämisestä, jossa se onkin kisannut aiemmin. Ajohommiin Hippu ei lähde mutta liki kaikki muu sille sopii selässä suoritettavista sirkustempuista ja minikokoisista hevosenhoitajista aina kouluratsastuskisoihin ja maastoesteisiin.
 
Hipulle on kertynyt monia kutsumanimiä vuosien varrella kuten Hippiäinen, Hipsteri, karvaponi, pehmoeläin, Hippuponi, Hiippari…

Kuva: Christa Matikainen

tamma
Hessin Lempi
”Lempi” 

Suomenhevonen, s. 2004
Koulutustaso: HeA+, re 110
Säkä: 160 cm
Väri: rautias läsillä
 
Lempi on hyvin pitkälle koulutettu ja hieno suomenhevonen, se osaa vaativia kouluratsastusliikkeitä mutta kaikkein mieluiten se hyppäisi esteitä korkealta ja kovaa! Lempi on innokas menijä ja parhaat puolensa se näyttää taitavan ratsastajan kanssa. Superkiltti Lempi toimii myös maastossa vetohevosena sekä kokemattomienkin hoidettavana ja talutusratsuna.
 
Työhommiensa ja kouluratsastustreenien lisäksi Lempi on mennyt myös valjakkoajoa, kenttäratsastusta, käy mielellään uimassa, vetää rekeä, kantaa kuormia, lähtee innokkaasti mukaan matkustamaan ja on aina valmiina kun jotain tapahtuu. Tämä monitoimitamma on kantakirjattu ratsupuolelle ja saanut nuorena yhden varsankin. Lempi on vahva ja kaikkiruokainen ja tarhailee Hipun kanssa tai isommassa laumassa koska on kaikkien kaveri.

Myöskin Lempillä on lempinimiä, esim Lenpi, Lempura, Lenpukka, (Höyry) Häyrinen, Lempuusi, Lemppari, vauhtimopo, Lempiäinen…

Kuva: Christa Matikainen

ruuna
Huima Täysikuu
”Huima” 

Suomenhevonen, s. 2019
Väri: rautias läsillä

Huima on Hipun ensimmäinen varsa ja varttuu kohti monitoimihepan uraa. Huima opettelee tällä hetkellä ajo- ja ratsuhevosen perustaitoja ja toimii uteliaana seuramiehenä kaikille jotka vaan paikalle tulevat. Huiman isä on Ypäjä Huttunen, joka on kunnostautunut mm. esteratsastuksessa!

Välillä Huimaa kutsutaan Hupuksi, Huimikseksi tai Huimapetteriksi

Kuva: Anu Tuoriniemi

tamma
Amanda VII
”Amanda” 

Norjan vuonohevonen, s. 1996
Koulutustaso: HeA, re 90
Säkä: 138 cm
Väri: voikko
 
Amanda on kokenut konkari ja oman arvonsa tunteva osa-aikaeläkeläinen. Amandalla on paljon lempinimiä kuten Muori, Voipulla, Amadeus, Amandapamanda…
 
Superkarvaisen ponin tapaa useimmiten tarhasta hengailemasta heppakaverien kanssa, tallista nautiskelemasta pienten hoitajien huomiosta tai toimimassa tärkeässä virassaan ratsastusterapiassa.
 
Amandan omistaa Fysioterapia Tiina & Jari Oy.