Esittely.

Kuva: Anu Tuoriniemi

kesällä20. K.Juulia Pitkänen

Kuva: Juulia Pitkänen

Jenni Sormunen

Olen vuosimallia -84 oleva järvenpääläinen ja perheeseeni kuuluu avopuolison lisäksi kaksi tytärtä ja useampi nelijalkainen. Hevosten kanssa olen viihtynyt ihan lapsesta asti ja käynyt niin ratsastuskouluissa tunneilla kuin myös yksityistalleilla puuhailemassa. 
 
Vuonna 2014 perustin yritykseni ja aloin työskentelemään hevosten parissa. Työn ohella olen kouluttautunut alalle ja pääosin työskentelen tehden tallitöitä, hoitaen hevosia, toimimalla ratsastusterapia-avustajana, pitämällä ratsastustunteja ja tekemällä hevosavusteista toimintaa. Liki homma kuin homma luonnistuu ja loputon tiedonjano ajaa aina oppimaan uutta!
 

Koulutus:

– Yo 2003
– Kuvallisen viestinnän linja 2005

– Lapsi- ja perhetyön perustutkinto 2009
– Hevostalouden perustutkinto 2016 (hevosenhoitaja/ harrasteohjaaja)
 
– Hevosavusteinen toiminta (HAT) 10op + Hevosavusteinen sosiaalipedagogiikka (HASP) 15op (sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaaja)
– Hevostalouden ammattitutkinto 2019 (hevosavusteisten palvelujen tuottaja)
– Pararatsastuksen ohjaaja 2019
– Hevostalouden erikoisammattitutkinto 2020 (tallimestari)
– Srl.n 1-tason valmentajakoulutus 2021 (para) 
-Hevostalouden perustutkinnon varustepuolen opinnot 2022
 
Kiinnostuksen kohteena ovat erityisesti monipuoliset ja ainutlaatuiset suomenhevoset, joiden kanssa olen ollut tekemisissä alusta asti. Haluan osaltani säilyttää tämän uhanalaiseksi käyvän arvokkaan rodun ja ylläpitää sen monipuolista käyttöä.
 
Koulu- ja maastoratsastus ovat minulle mieleisiä ja tallielämän ulkopuolella harrastan mm. tatuointitaidetta. Minulle on tärkeää huolehtia hevosten lajinmukaisesta hoidosta ja myös opettaa hevostaitoja eteenpäin. Koen hevoset todella terapeuttisiksi kumppaneiksi ja haluaisin, että mahdollisimman moni ikään, kokoon ja kuntoon katsomatta pääsisi kokemaan millaisia fiiliksiä tallilla voi tullakaan!